Friday, April 1, 2011

Cucur sosej

Bismillah...

Pagi ini memandangkan saya ada tetamu khas maka saya mengambil kesempatan memasak cucur sosej... Selepas subuh terus memasak dengan itu saya berjaya melawan nafsu saya untuk tidur pada pagi itu... Oleh itu ingin saya kongsi bersama resepi ringkas ini..



BAHAN
- Tepung
- Sosej
- Kentang
- Bawang
- Garam
- Air

CARA MEMASAK
- Potong sosej, kentang dan bawang kecil-kecil agar mudah dimakan.
- Masukkan tepung dan bahan yang dipotong tadi.
- Seterusnya masukkan air dan garam mengikut kesesuaian.
- Sedia dimasak di dalam kuali yang panas.

Simple je kan... Jadi boleh la mencuba... Biasa kita masak cucur bilis, pisang, bawang, sayur...
Baru-baru ini kawan saya mengajak untuk memasak cucur betik agak pelik kedengarannya.. Tapi tidak tahu la bagaimana rasa nya sebab belum mencuba lagi...

No comments:

Post a Comment